Nuffnang

Tuesday, 16 April 2013

Zaman Makin Maju


seronok bila dikenang balik zaman waktu persekolahan dulu..tapi mampu kenang jer, nak patah balik jangan harap..tambah seronok lagi bila buka blog adik-adik yang masih di alam belajar nie, tak kira la yang dok kat bangku sekolah atau di institut pengajian tinggi..seribu satu macam cerita..

teknologi pulak makin hari makin canggih, memang untung betoi depa ni..dok sekolah lagipun dah mampu pakai macam-macam gadget..seingat aku, gadget yang paling canggih yang kami ada time aku sekolah dulu, tahun 90-an la..tu pun bukan hak milik persendirian, kongsi ramai-ramai...

lebih kurang macam ni la..tu pun, syok tak mau dah..


tambah bila boleh loudspeaker, tu yang rasa canggih tu..^^,

handphhone pulak, abah aku sorang ja mampu..kami ni kira wajib takdak la.tu pun tak tahan besar...sebiji besar macam botol air ka pensil case, aku pun tak berapa ingat yang bentuk macam handphone tu...kalau nak cas, kena buang bateri, memang wajib ada bateri spare, kalau tak, jadi tukun la buat sementara waktu..lepas tu makin lama makin ok la cuma still takat hallo2 jer..takdak fungsi lain..

nampak sama tapi bukan dia..gambar ehsan dari google ^_^  
sendiri punya dah takdak lor..

bila zaman dah makin maju sikit, trend nokia la pulak..boleh compose2 nada dering..hebatt tapi time tu  la..makin lama makin kecik..handphone paling best abah aku pakai nokia3310..uisshhh, smart la tu..aku pun besa pakai gak tapi zaman kolej...main sangkut-sangkut kat tengkuk pulak..lepas tu handphone ada radio..handphone yang orang tak lepas kat tangan, handphone pertama ada camera, uishh...nak makan letak sebelah..letak dalam sat g, orang tak nampak..masa tu time gprs laa..kemaihhh dahh..aku takdan pakai pun, teknologi cepat sangat..lepas tu dia mai macam-macam patern lagi..

makin lama, otak manusia dah makin berkembang, teknologi pun makin canggih ler..ni baru bab phone..kalau bab lain, tak terikut aku..bila mai time la, dia pakai dok besaq pulak tapi perbezaannya, fungsi dah macam-macam..bab tu yang bagus..kalau tak bagus, yang menyalahgunakan kemudahan..


2 comments:

Nana Liena said...

makin maju teknologi makin ramai la ygn salah gunakan teknologi..hehe..

Rayna Ziqdhiyafi said...

mmg bnyk dh slh..bdk2 sek bertumbuk pun sbb ni la..klu pndai guna mmg bnyk manfaat.. ^_^