Nuffnang

Thursday, 18 April 2013

Gula-Gula Cinta


tengok gambar cintan cintun dekat tv, teringin rasanya nak alami balik..kalau nak p dating takdak berdua dah la, berlima ler jawabnya..teringin nak flashback sikit zaman cintan giler nie..^^,


dulu bila janji nak keluar date, malam tu mesti dah ready apa yang patut..siap pilih baju dan barang2 yang nak bawa letak sebelah..bukan apa, takut tak sempat..bila buat reja jadi serba tak kena sebab takleh fokus dah, tak sabaq nak tunggu hari esok..renyih jer memanjang..orang tengok pun dah macam sawan..malam tu nak tido dengan takmau sama banyak..punya la tak sabaq..

muzik tu dah wajib..hari-hari kena dengar..dah dengar tu feeling tak ingat..yang best tu, bollywood pun layannn..konon-konon heroin tu aku laa..time cintan ni, take care mesti ketat2 punya..sat..sat telefon..risau sungguh kalau buah hati tak makan..tunjuk la sangat sikap keprihatinan tu..kalau hantar sms, tak lain mesti ayat ni jer.."buat apa, dah makan ker??" ...masa tu sebak sangat la tak dapat nak jaga dia leklok..kalau boleh,jadual makan tu mesti teratur..si dia punya ayat pun meleleh la punya kesian, tapi yang sebenar, melantak besttt jaa..

mesej pun tak berhenti2 bunyi, dari tak celik mata sampai la nak tutup balik..bila gayut tu, berejam-rejam..
sembang apa pun taktau la..dari sembang bab diri sampai la ke cerita sepuput sepapat, lepas tu masuk pulak bab jiran sebelah, dah habis tu sambung ke hal ehwal semasa dengan dunia jam 10 sekali...^_^ mak tengok, geleng kepala tak berenti-renti..sebab apa?? sebab satu reja pun tak jadi, asyik dok berkepit dengan phone..
jelingan maut tu jangan cakap la, boleh tembus sampai dalam mak aku punya penangan..hahaha

bila time isytihar perang, janji dekat diri, tobat takmau pegang hp..tapi jeling jugakk..dengar bunyi p la apa pun, rasa macam sama ja dengan bunyi hp..konon tak boleh hidup kalau tak dapat khabar dari si dia...time birthday paling besttt, tak sabaq tunggu hadiah..tapi bila gilir kita pulak kena balas, rasanya nak buat lupa jer..hadiah orang, nak yang bestt tapi kalau dari aku, jangan harap laa, ciput boleh laaa..hi3..


zaman bercinta dengan zaman berumahtangga nie memang lain..manis tu tak samaa..kalau masa cintan, ada ja plan nak pi jenjalan.. 2,3 kali p tempat yang sama pun tak jemu tapi la dah taktau arah dah..kalau tak kona ke rumak mak aku, rumah mak mertua la..lepas tu tawaf rumah adik beradik..dulu rajin ja masuk panggung, la nie bila ajak, macam2 alasan yang dapat..sudahnya bawa la diri sendiri.. :-p
dulu beria nak jaga makan minum, tapi la ingat rehat ja memanjang..kadang2 masuk la che abang ke dapur sendiri..bukan masak, buat air jeee...che abang bab masak memang fail..aku pun takdak la pro, boleh2 je..

yang paling hangit, tarikh2 penting ingat-ingat lupa ja..bila tanya, jawapan yang dapat, setiap hari adalah hari penting..huhuhu...ayat cover line..cukup makan cukup pakai lagi penting kata nyer.. ^_*

"Manisnya bercinta jadikan kenangan, kebahagian berumahtangga wajib dijaga..dunia dan akhirat jangan dilupa.."



3 comments:

Nana Liena said...

tapi rasanya kalaudah kahwin lagi seronok.buat apa pun tak ada yg halang..hhuhu..dr yg muda2 rasa geli tegk

Rayna Ziqdhiyafi said...

hahaha..ye ker..tak suka ke cintan cintun ni ^^, tp bgs la..cinta lps nikah kan lg baik..boleh over manja lg..klu dah rak sgt sblm kahwin, tkut cpt jemu..hi3

Nana Liena said...

hehe.. bukan tak suka..cuma tak selesa ja tgk budak2 yg blm kahwin berriang ria macam org dah khwin..hehe..sya suka lepak2 kat blog org2 yg dah kahwin nie..ahaha.sebab kalau dgr cerita cinta pun tak ada la rasa macam muak..hehe.kan so sweet.. :)